Страхові компанії, які втратили членство в МТСБУ ...

 

   ІНФОРМАЦІЯ щодо страхових компаній, які втратили членство у Моторному (транспортному) страховому бюро України (МТСБУ).


       Згідно з п. 52.5 ст. 52 Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» (далі - Закон) страховик, членство у МТСБУ  якого припинено, зобов'язаний виконати свої зобов'язання за укладеними ним внутрішніми договорами страхування.

   Єдиною, визначеною Законом, підставою для розгляду МТСБУ питання щодо відшкодування шкоди за внутрішніми договорами страхування  є недостатність коштів та майна  страховика, що визнаний банкрутом та/або ліквідований (пп. «ґ» п. 41.1 ст. 41 Закону).

   Таким чином, МТСБУ має підстави для здійснення регламентної виплати, передбаченої пп. «ґ» п.41.1 ст.41 Закону, виключно у випадку, якщо: 

  • страхова компанія, що втратила членство в МТСБУ, буде ліквідована або визнана банкрутом у встановленому Законом порядку;
  • коштів та майна такого страховика не вистачить для задоволення зазначених вище вимог, що буде підтверджено ліквідаційним балансом страховика, затвердженим Господарським судом;.

Звертаємо увагу!

   Враховуючи зазначене, МТСБУ не має правових підстав приймати та розглядати повідомлення про дорожньо-транспортні пригоди та заяви про страхові відшкодування за укладеними страховиками внутрішніми договорами страхування до їх ліквідації або визнання банкрутами у встановленому законодавством порядку.

   Перелік страхових компаній, які  відповідно до норм п. 51.10 ст. 51 Закону втратили статус асоційованого члена МТСБУ через заборгованість до фондів МТСБУ, та згідно з п. 52.1 ст. 52 Закону припинили членство в МТСБУ, розміщено на сайті МТСБУ у розділі «Список СК, які вибули з МТСБУ».


Будьте уважні та обережні,
з повагою Avarcom!


Для виклику аварійного комісара, 
ЦІЛОДОБОВО +380 67 159 0059 

Консультація на місці ДТП за 
телефоном - БЕЗПЛАТНО!

(Telegram, Viber, WhatsApp - 
для онлайн консультацій)

Корисна та практична інформація:
Telegram-канал: https://t.me/avarkom_service

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Коли саме потрібно переходити на літню резину?

Страховикам - ІНГОССТРАХ та ПРОВІДНА, анульовано ліцензії.

Заходи впливу від НБУ до страхових компаній, призупинено ліцензії...